علت و درمان جوش های باسن
درمان جوش های باسن
درمان بیماری های پوستی مقالات سمیرا قابلی 0 نظر کاربران 23 بهمن ماه 1402

علت و درمان جوش های باسن

جوش (های) روی باسن می تواند برای شما آزاردهنده باشد، البته برخی از افراد اصلا متوجه وجود جوش روی باسن خود نمی شوند. علت جوش در ناحیه نشیمنگاه می تواند متفاوت باشد و در برخی مواقع ممکن است باعث ایجاد عفونت شود؛ از این رو ما قصد داریم در این سری از مقالات کلینیک قوی سفید به روش های درمان جوش های باسن بپردازیم، با ما همراه باشید. 

علت جوش در ناحیه نشیمنگاه چیست؟

قبل از اینکه به معرفی روش های درمان جوش در ناحیه نشیمنگاه  بپردازیم بهتر است با علت ایجاد آن آشنا شوید. علت جوش در ناحیه نشیمنگاه در افراد مختلف می تواند متفاوت باشد؛ از جمله رایج ترین دلایل عبارتند از:

فولیکولیت

یکی از شایع ترین علت ایجاد جوش های قرمز و ملتهب روی باسن، فولیکولیت است. پوست ما تقریبا در تمامی بخش های خود از جمله باسن، فولیکول مو دارد که در صورت تحریک فولیکول مو، قرمز و متورم شده و باعث فولیکولیت می شود. فولیکولیت ها برجستگی های قرمز و متورم هستند که می توانند سرسفید، خارش دار و یا حتی دردناک باشند. از جمله دلایل ایجاد فولیکولیت عبارتند از:

  • پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی؛
  • تعریق؛
  • پوشیدن لباس زیر با جنس نامناسب مانند پلاستیک یا پلی استر؛
  • استفاده بیش از حد از وان یا استخر آب داغ؛

با این تفاسیر شما می توانید با دوری کردن از این کارها تا حد زیادی در از بین بردن جوش های باسن خود نقش داشته باشید. 

مسدود شدن منافذ پوست

پوست تمام بخش های بدن اعم از باسن، دارای منافذ است. در صورتی که این منافذ توسط چربی یا آلودگی مسدود شوند، باعث ایجاد جوش می شود. 

کراتوز پیلاریس

یکی از شایع ترین بیماری های پوستی، کراتوز پیلاریس است که منجر به ایجاد برآمدگی های کوچک قرمز رنگ بر روی سطح پوست می شود. زمانی این برجستگی ها ایجاد می شوند که کراتین (نوعی پروتئین سلول های مو) یک لایه محافظ بر روی پوست تشکیل می دهد. کراتوز پیلاریس در اطراف منافذ مو تشکیل می شوند و اصولا روی باسن، ران و پشت بازو دیده می شوند. 

آبسه پوست

در صورتی که یک جوش بزرگ و دردناک باشد و یا خوشه ای از جوش های بزرگ بر روی باسنتان دارید، به آنها آبسه پوست گفته می شود. این نوع عارضه پوستی در صورت آلوده شدن فولیکول های مو ایجاد می شوند. باکتری های استافیلوکوک، استرپتوکوک و سودوموناس شایع ترین عامل این بیماری پوستی هستند. 

راهکارهای از بین بردن جوش باسن در خانه

در اکثر مواقع امکان از بین بردن جوش روی باسن در خانه وجود دارد که از جمله این روش ها عبارتند از:

شستشوی منظم پوست

شستشوی منظم پوست باسن، می تواند سلول های مرده، آلودگی و چربی های روی پوست را از بین ببرد. اگر ورزشکار هستید و یا اینکه مستعد بیماری فولیکولیت هستید، نیاز است که روزانه دوبار پوست باسنتان را بشویید. 

دوش گرفتن بعد از تعریق

در صورتی که به هر دلیلی اعم از ورزش کردن، گرما و …. عرق کرده اید نیاز است که هر چه سریعتر دوش بگیرید. در صورتی که عرق روی هر قسمت از بدن اعم از باسن بماند، یا با همان لباسی که خیس عرق است سر کنید، احتمال ایجاد جوش روی باسن و یا تشدید جوش های موجود بر روی پوست زیاد است. با این تفاسیر یکی از راهکارهای از بین بردن جوش باسن در خانه، دوش گرفتن بلافاصله پس از تعریق است.  

لباس مناسب بپوشید

باکتری ها به طور معمول بر روی پوست قرار دارند که در صورت پوشیدن لباس های نامناسب و تنگ می توانند وارد منافذ پوست شوند. بنابراین یکی از ساده ترین روش های درمان جوش های روی باسن این است که لباس های زیر پلاستیکی و نایلونی خود را دور بیندازید و در عوض از لباس زیر پنبه ای و نخی استفاده کنید. 

جوش ها را دستکاری نکنید

به هیچ عنوان جوش های خود را دستکاری نکنید؛ چرا که این کار می تواند باعث تشدید آنها شود. دستکاری کردن مداوم جوش حتی ممکن است باعث عفونت شود و پروسه درمان جوش باسن را سخت تر کند.

استفاده از کمپرس گرم

روزانه چندین بار می توانید یک کمپرس گرم یا پارچه آغشته به آب گرم را برای چند دقیقه بر روی جوش های خود قرار دهید؛ این کار باعث خروج آلودگی و میکروب ها از منافذ و درمان جوش روی باسن می شود. 

از محلول آب نمک استفاده کنید

از آنجا که محلول آب و نمک دارای خواص ضد میکروبی است. اگر جوش های پشت و باسن شما چرکی یا قرمز باشد؛ می توانید برای درمان جوش های باسن از این محلول استفاده کنید. 

اگر می خواهید از محلول آب نمک برای درمان جوش باسن استفاده کنید، نیاز است که یک قاشق چایخوری نمک را با دو فنجان آب مخلوط کنید و سپس این محلول را بر روی پوست باسن خود بمالید. 

روش های پزشکی درمان جوش های باسن 

در صورتی که جوش های روی باسن خیلی بزرگ و زیاد باشند، امکان درمان آنها در خانه وجود ندرد و باید روش های درمانی پزشکی به کار گرفته شوند. از جمله روش های پزشکی که بهترین دکتر جوش برای درمان جوش های سفت و بزرگ باسن به کار می گیرد عبارتند از:

تجویز داروهای موضعی و خوراکی 

در اکثر مواقع استفاده از داروهای موضعی مانند ضدعفونی کننده های موضعی، صابون های ضد باکتری و خوراکی برای درمان جوش های باسن می توانند بسیار مفید باشند. 

برش زدن جوش و خالی کردن محتویات آن

دکتر جوش به منظور درمان جوش چرکی روی باسن، ابتدا کمی جوش را برش می زند و محتویات داخل آن را خالی می کند. البته برای بهبودی کامل باید به پوست خود فرصت دهید. 

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.