7 روش درمان ترک پا
افراد بسیار زیادی هستند که مشکل ترک پا دارند و به دنبال روش های درمان ترک پا هستند؛ چرا که در صورت عدم درمان قطعی ترک پا این مشکل، ممکن است با بالا رفتن سن وضعیت وخیم تر شود و علاوه بر تاثیر منفی که روی زیبایی پاهایتان می گذارد ممکن است در هنگام پا برهنه راه رفتن احساس درد و ناراحتی داشته باشید. اگر به دنبال روش های قطعی درمان ترک پا هستید در این سری از مقالات کلینیک زیبایی قوی سفید همراه ما باشید.
دلیل ایجاد ترک پا چیست؟
از جمله اولین نشانه های ترک پا، خشکی پوست کف پا و ضخیم شدن شدن پوست پاشنه پا است که به آن کالوس گفته می شود. در هنگام راه رفتن چربی زیر پا پخش شده و باعث ترک خوردن کالوس می شود. از جمله سایر دلایل ایجاد ترک پا عبارتند از:
- ایستادن طولانی مدت
- پا برهنه راه رفتن یا راه رفتن با صندل و دمپایی
- حمام طولانی با آب داغ
- استفاده از صابون های قوی
- پوشیدن کفش هایی که گشاد یا تنگ هستند و یا در قسمت پاشنه پا نرم و راحت نیستند.
- هوای سرد و رطوبت پایین محل زندگی
- بالا بودن قند خون و بیماری دیابت
- کمبود ویتامین
- عفونت قارچی
- کم کاری تیروئید
- بیماری های پوستی مانند درماتیت آتوپیک و پسوریازیس
- چاقی
- بارداری
- پیری
روش های جلوگیری از ترک پا
خوشبختانه در اکثر مواقع در صورتی که ترک پا در زمان مشخص تشخیص داده شود، مسئله خاصی نیست و اصولا امکان درمان ترک پا در خانه وجود دارد. اما اگر می خواهید که کارتان به درمان ترک پا نکشد با رعایت مراقبت هایی می توانید از ترک پا جلوگیری کنید.
- جوراب، کفش، دمپایی و صندلی که می پوشید اهمیت بسیار زیاد دارد و برای جلوگیری از ترک پا باید از پاپوش هایی استفاده کنید که کاملا اندازه پاهایتان باشد و از پاشنه پا محافظت کند. پیشنهاد ما به شما این است که از کفش هایی استفاده کنید که در قسمت پاشنه محکم و پهن هستند لایه مخصوص برای پاشنه پا هستند.
- تا حد ممکن از پوشیدن صندل خودداری کنید، زیرا استفاده از صندل، باعث خشکی بیشتر کف پا و احتمال ترک پا را افزایش می دهد.
- از پوشیدن کفش های پاشنه بلند که در قسمت پاشنه نازک هستند اجتناب کنید.
- کفش های بیش از حد تنگ به هیچ عنوان گزینه مناسبی نیستند.
- برای مدت زمان طولانی در وضعیت ایستاده نباشید.
- در صورتی که مدت زمان طولانی می نشینید به هیچ عنوان یک پا را روی یک پای دیگر نیندازید.
- کرم نرم کننده به کف پاهای خود بزنید و سپس جوراب بپوشید و بخوابید.
- هر روز وضعیت کف پاهای خود را چک کنید به خصوص اگر دیابت دارید این بازرسی از اهمیت بسزایی برخوردار است.
- به جای جوراب های پلاستیکی و بی کیفیت از جوراب های نخی استفاده کنید.
- از پدهای مخصوص پاشنه سیلیکونی برای راحت پاشنه در کفش استفاده کنید.
- روزانه به اندازه کافی آب بنوشید.
- هفته ای چند بار از سنگ پا استفاده کنید تا سلول های مرده پوست را از بین ببرید. البته اگر دیابت دارید در کشیدن سنگ پا احتیاط کنید تا باعث ایجاد زخم، خونریزی و عفونت نشود.
روش های درمان ترک پا در خانه
در اکثر مواقع امکان درمان ترک پا در خانه وجود دارد؛ از جمله روش های درمان ترک پا خانگی عبارتند از:
بیشتر بخوانید: درمان اگزمای پوستی
پاهایتان را در تشت آب بگذارید
اطراف ترک پاشنه پوستشان ضخیم تر و خشک تر از بقیه قسمت های پوست است. همچنین به دلیل خشک شدن بیش از حد پوست پاشنه پا، فشار وارد شده که باعث ایجاد شکاف در کف پا می شود. برای از بین بردن ترک پا می توانید به مدت 20 دقیقه پاهایتان را داخل یک تشت آب قرار دهید و سپس پاهایتان را به آرامی خشک کنید و با کرم نرم کننده پا یا محلول روغنی پاهایتان را چرب کنید و جوراب نخی بپوشید.
لایه برداری برای درمان ترک پاشنه پا
برای لایه برداری پا از سوهان مخصوص پاشنه پا؛ سنگ پا یا دستگاه های مخصوص لایه برداری پا استفاده کنید. پس از لایه برداری، پاهایتان را برای چند دقیقه در تشت آب قرار دهید و پس از خشک کردن پاهایتان را مرطوب کنید.
درمان خانگی ترک پا با عسل
یکی از روش های موثر برای رفع ترک پا استفاده از عسل است. عسل به دلیل خاصیت ضد میکروبی و آنتی باکتریالی که دارد برای درمان زخم های روی پوست و همچنین آبرسانی پوست بسیار موثر است.
می توانید پس از اینکه پاهایتان را از تشت بیرون آوردید، کمی عسل به پاشنه پاهایتان را بمالید و سپس جوراب ضخیم بپوشید و صبح به هنگام بیدار شدن از خواب پاهایتان را بشویید.
درمان ترک پا با جوش شیرین
مقداری آب گرم داخل یک تشت بریزید و 3 قاشق غذا خوری جوش شیرین نیز به آن اضافه کنید، آن را به خوبی هم بزنید تا جوش شیرین در آب حل شود. پاهای خود را به مدت 15 دقیقه درون این محلول قرار دهید، سپس پاهای خود را خشک کنید و نرم کننده بزنید.
درمان ترک پا با روغن نارگیل
روغن نارگیل برای درمان هر نوع خشکی پوستی مناسب است و باعث رطوبت رسانی به پوست می شود. پس از اینکه پاهایتان را از تشت آب خارج کردید از روغن نارگیل برای درمان ترک پاشنه پا استفاده کنید.
درمان خانگی ترک پا با روغن زیتون
روغن زیتون هم مانند روغن نارگیل به رطوبت رسانی پوست کمک شایانی می کند. پس از شستن و خشک کردن پاهایتان، چند قطره روغن زیتون به پاشنه پا خود بزنید و ماساژ دهید. یک جوراب ضخیم بپوشید و اجازه دهید شب تا صبح کف پاهایتان بماند.
بیشتر بخوانید: درمان ترک های پوستی
درمان ترک پا با وازلین و لیمو
یکی از بهترین روش ها برای درمان قطعی ترک پا استفاده از وازلین و لیمو است. در هنگام خواب یک قاشق چای خوری وازلین را با با چند قطره لیمو ترکیب کنید و به خوبی هم بزنید؛ ترکیب آماده شده را به کف پاهای خود بمالید. یک جوراب ضخیم بپوشید و صبح به هنگام بیدار شدن پاهای خود را با آب ولرم بشویید.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
همان طور که در ابتدا هم گفتیم در اکثر مواقع امکان درمان ترک پا در خانه وجود دارد اما در صورتی که ترک پا بسیار عمیق شده باشد و همراه با درد، خونریزی و عفونت باشد حتما باید به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید. پزشک ممکن است برای درمان قطعی ترک پا روش های زیر را پیشنهاد کند:
- باندپیچی
- برش پوست پاشنه
- تجویز داروهای خوراکی و موضعی