کاشت مو به روش FUE یا استخراج فولیکول مو
ریزش مو، طاسی، نازک بودن مو و … همگی مشکلاتی هستند که نه تنها زیبایی شخص را تحت تاثیر قرار میدهند که روی اعتماد به نفس افراد نیز تاثیر منفی میگذارند. کاشت مو یکی از روش های برطرف کردن این مشکلات است. در این مقاله از وبسایت کلینیک زیبایی قوی سفید با کاشت مو به روش FUE یا استخراج واحد فولیکول آشنا خواهید شد.
کاشت مو به روش fue چیست؟
استخراج واحد فولیکولار یا (Follicular unit extraction) که به صورت اختصار (FUE) نوشته میشود نوعی فرآیند پیوند یا کاشت مو است که با برداشتن فولیکول های مو از پوست سر و انتقال آنها به قسمت دیگری از بدن که در آن موها نازک است یا اصلا مویی وجود ندارد همراه است.
کاشت مو FUE در اصل جایگزینی بسیار بهتر و مناسب برای کاشت مو به روش پیوند واحد فولیکولی یا (FUT) است. در این روش متخصص کاشت مو موهای اهدایی را از یک بخش سر گرفته و به همراه فولیکول ها به بخشی از سر که دچار طاسی است پیوند می دهد.
کاندیدای مناسب کاشت مو به روش fue
با اینکه پیوند مو به این روش یکی از محبوب ترین روش هاست اما همه افراد نمی توانند کاشت مو FUE انجام دهند، از جمله کاندیدای مناسب این روش کاشت مو عبارتند از:
- افرادی برای این روش کاشت مو مناسب هستند که با وجود داشتن موهای نازک یا طاسی سر در بعضی از قسمت های سر، همچنان تار موهایی در نزدیک این قسمت ها وجود دارد که پزشک بتواند از آنها برای کاشت استفاده کند.
- تکنیک کاشت موی FUE برای افرادی مناسب است که الگوی ریزش موی مردانه دارند.
هزینه کاشت مو به روش FUE به چه عواملی بستگی دارد؟
هزینه نهایی پیوند مو FUE بستگی به موارد زیر دارد:
- مقدار مو استخراج و پیوند شده
- تعداد جراحان و یا متخصصان کاشت مو در منطقه شما
- تعداد دفعات پیوند
- تجربه و تخصص جراح
آیا بیمه هزینه کاشت مو FUE را پوشش میدهد؟
احتمالاً باید تمام هزینه های استخراج واحد فولیکول مو خود را از جیب بپردازید زیرا معمولا بیمه ها هزینه عمل های زیبایی را به شما برنمیگردانند. همچنین لازم است داروهای تجویز شده برای درد یا سایر عوارض جانبی احتمالی ناشی از این روش را خودتان پرداخت کنید.
مراحل کاشت مو به روش FUE
- جراح یا متخصص کاشت مو موهای شما را در ناحیه ای که فولیکول ها برداشته می شود و همچنین در اطراف ناحیه پیوند، اصلاح می کند.
- با استفاده از یک ابزار ریز، جراح فولیکول ها را از پوست شما خارج می کند.
- متخصص سپس یک سری برش های ریز را با سوزن یا ابزار کوچک و تیز دیگری که در آن فولیکول های استخراج شده قرار خواهد گرفت، ایجاد میکند.
- سپس فولیکول ها را درون برش ها وارد می کنند.
- جراح منطقه تازه پیوند شده را تمیز کرده و برای بهبودی سریعتر پانسمان میکند.
پیوند مو با روش FUE بیشتر در کدام قسمت ها صورت میگیرد؟
- کاشت مو با روش FUE معمولاً روی پوست سر انجام می شود.
- این روش همچنین می توانند در جای دیگری از بدن شما که موهایش نازک است یا اصلا مویی نیست انجام شود. استخراج واحد فولیکول می تواند روی بازوها، پاها و حتی ناحیه تناسلی شما انجام شود.
تفاوت روش FUE با سایر روش های کاشت مو
روش های متنوعی برای کاشت مو وجود دارند اما همه روش ها بر پایه اصل اساسی کاشت مو با استفاده از واحدهای فولیکولی مو (FUE) می باشد.
در صورتی که برداشت واحدهای فولیکولی به صورت نواری یا فلاپ باشد، به این روش کاشت مو FUT یا کاشت موی نواری گفته می شود. اما در صورتی که استخراج واحدهای فولیکولی به شکل دانه دانه یا واحدی باشد، اسم روش به نسبت ابزار و روش کاشت مو متفاوت است که برخی از این روش عبارتند از:
روش کاشت موی FIT: در کشور ما روش کاشت موی FUE را بیشتر با نام FIT می شناسند. اصولا این دو روش کاملا مشابه هم هستند اما ممکن است در مراکز مختلف تکنیک های جراحی این دو روش با یکدیگر تفاوت داشته باشد.
روش کاشت موی SUT: این روش هم همان FUE است و تنها تفاوت کاشت مو به روش sut و fue در این است که در روش SUT از دستگاهی نیمه اتوماتیک استفاده می شود. قابلیت های این دستگاه باعث می شود که نتایج کاشت مو بهتر و روند کاشت مو نیز سریع تر باشد.
روش میکروگرافت: بهترین روش کاشت مو به روش fue که در آن از دستگاه های پیشرفته استفاده می شود گفته می شود. با استفاده از این روش بالاترین تراکم مو با بهترین نتایج کاشت مو به دست می آید.
مزایای کاشت مو به روش fue
- یکی از مهم ترین مزایای کاشت مو به روش fue به نسبت سایر روش ها در این است که با حداقل خونریزی و زخم همراه است و از آنجا که کاملا کم تهاجمی است به آن روش غیرجراحی کاشت مو هم می گویند. زیرا زخم های ایجاد شده در این روش کمتر از یک سانتی متر هستند و تقریبا بدون هیچ گونه خونریزی است. همچنین در این روش نیازی به بخیه و پانسمان پوست نیست.
- در روش کاشت مو به روش fut تنها می توان از موهای موجود در نوار پوستی استفاده کرد که بسیار محدود هستند. اما در روش FUE پزشک می تواند تعداد بیشتری از گرافت ها را در یک جلسه استخراج کند.
- در روش پیوند مو به روش FUE می توان بدون هیچ گونه محدودیتی، موهای ظریف تر یا گرافت هایی با تعداد موی کم را هم استخراج کرد.
- برخلاف روش کاشت موی FUT فرد پس از عمل تقریبا هیچ گونه ناراحتی و دردی در مناطق بانک مو یا گیرنده ندارند.
- در روش کاشت مو به روش FUT امکان برداشت موها از سینه یا زیر گردن وجود ندارد اما در روش FUE امکان انجام این کار وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
معایب کاشت مو به روش fue
- به دلیل اینکه در این روش گرافت ها به طور مستقیم از پوست برداشته می شوند کیفیت آنها کاملا متفاوت از یکدیگر است. در این روش مهارت جراح بسیار حائز اهمیت است.
- در این روش برخلاف روش fut می بایست موهای ناحیه بانک مو هم تراشیده شوند.
- به دلیل زمان بر بودن فرآیند خارج کردن گرافت ها در این روش، امکان دارد نیاز به جلسات بیشتری برای کاشت مو نیاز باشد.
- هزینه کاشت مو به روش fue از روش fut بیشتر است.
عوارض کاشت مو به روش fue چیست؟
به غیر از نقاط سفید ریز که در آن فولیکول ها استخراج شده اند شما هیچ زخمی طی عمل پیوند مو FUE تجربه نخواهید کرد. این نقاط نیز ممکن است با گذشت زمان محو شوند.
اما در صورت مشاهده هر یک از عوارض جانبی نادر زیر، به پزشک یا متخصص کاشت موی خود مراجعه کنید:
- علائم عفونت
- خروج چرک یا ترشحات از پوست سر
- درد یا تورم در اطراف محل عمل
- تورم فولیکول (فولیکولیت)
- خونریزی از محل عمل
- بی حسی یا سوزن شدن در نزدیکی محل عمل
- ادامه طاسی یا نازک شدن حتی بعد از پیوند
بعد از کاشت مو با روش استخراج واحد فولیکول مو چه چیزی در انتظار شما است؟
دوره ریکاوری بعد از عمل کاشت مو به روش FUE سریع است. ممکن است حدود 3 روز دچار تورم یا ناراحتی شوید. در ادامه چند دستورالعمل مراقبتی طی این دوره برای شما نگاشته شده است:
- حداقل تا 3 روز بعد از عمل موهای خود را نشویید.
- به محض شروع شستن موهایتان، چند هفته از شامپوهای استاندارد و با کیفیت استفاده کنید.
- برای کمک به سرعت بخشیدن به بهبودی، چند روز از محل کارتان مرخصی بگیرید.
- حداقل 3 هفته موهای جدید خود را شانه نزنید.
- از کلاه، روسری یا هر پوشش دیگری بعد از عمل استفاده نکنید تا متخصص به شما اعلام کند.
- حداقل یک هفته فعالیت بدنی شدید انجام ندهید.
- برخی از موها ممکن است در طول روند بهبودی دچار ریزش شوند این طبیعی است. احتمالاً بعد از 3 تا 4 ماه متوجه تفاوت در موهای سر خود خواهید شد.
- بسته به سلامتی موهای پیوند شده، ممکن است موهای شما به اندازه انتظار شما رشد نکند.
چند نکته در خصوص آماده سازی برای کاشت مو FUE
به نکات زیر قبل از عمل توجه کنید:
- حداقل یک روز قبل از عمل سیگار نکشید.
- حداقل 3 روز قبل از عمل الکل ننوشید.
- حدود 2 هفته قبل از عمل، آسپرین یا رقیق کننده خون مصرف نکنید.
- به مدت 2 هفته قبل از عمل هیچ ویتامین یا مکمل های غذایی مصرف نکنید.
- سعی کنید حدود 2 هفته قبل از عمل از مصرف داروهای ضد افسردگی خودداری کنید.
- قبل از عمل موهای خود را کوتاه نکنید.
- هر روز برای چند هفته 10 تا 30 دقیقه ماساژ پوست سر انجام دهید تا جریان خون به پوست سر شما افزایش یابد.
- هرگونه داروئی مانند ماینوکسیدیل (روگاین) را که جراح شما از شما خواسته است استفاده کنید.
- قبل از جراحی، یک نوار قلب (ECG) و آزمایش خون انجام دهید.